Украинските сили вероятно се готвят да започнат или вече са започнали

...
Украинските сили вероятно се готвят да започнат или вече са започнали
Коментари Харесай

Украйна продължава да твърди, че готви контраатака в Херсонска област

Украинските сили евентуално се готвят да стартират или към този момент са почнали контраофанзива в Херсонска област.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Районът сред фронтовата линия и град Херсон е селски и е формиран най-вече от дребни обитаеми места, за които е по-малко евентуално да рапортуват за напредването на силите и присъединяване им в боеве, което разрешава контролът на терена в този регион да се трансформира, без да се появяват доказателства в отчетите от открити източници. Освен това съветските управляващи нямат тласък да рапортуват за украински териториални придобивки.

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров уточни, че генерал-полковник Сергей Кузовлев е изпълняващ длъжността пълководец на Южния боен окръг.

Преди това Кузовлев е заемал длъжността шеф на щаба и е командвал съветската групировка в Сирия от ноември 2020 година до февруари 2021 година

Посещението на Кузовлев и инспекцията на силите на Кадиров, които идват два дни откакто Кадиров разгласи, че тези батальони няма да бъдат ситуирани неотложно в Украйна, може да поддържа други подмятания, че Кадиров е изправен пред възходящ вътрешен напън.

Съобщава се, че антикадировският батальон " Шейх Мансур " е оповестил въстание против режима на Кадиров на 21 юли, а Кадиров може би ще желае да задържи новосформираните батальони " Ахмат " в Чечения, за да се оправи с възможни локални безредици.

Руските сили организираха лимитирани разследващи интервенции източно от Бахмут и продължиха лимитирани наземни офанзиви северозападно от Славянск, източно от Сиверск и южно от Бахмут.

Кремъл продължи да образува районни доброволчески батальони и евентуално има намерение до края на юли да сформира 16 такива батальона.

Руските окупационни управляващи не престават да се приготвят за референдуми за присъединение на окупираните области към Руската федерация и подхващат ограничения за уединяване на окупираните области от неруското осведомително пространство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР